PRAKTIJK VOOR HOOGBEGAAFDE KINDEREN, JONGEREN EN HUN OUDERS

Tania Mulder

.

Ik ben Tania Mulder, bezielster van mijn groeipraktijk AHAAA, Orthopedagoge en mama van 2 zonen waarvan onze jongste zoon een cognitief sterk, functionerend kind is. Als mama is het telkens een uitdaging en zoektocht om zijn speciale talenten op een positieve manier te ontwikkelen. Ik merk dat het vinden van de juiste ondersteuning bij deze getalenteerde kinderen niet altijd gemakkelijk verloopt. Een aangepaste school die voldoet aan de noden van het kind of opvoedingstips zijn veel gestelde vragen in gesprekken die ik heb gehad met ouders.

Als begaafdheidscoach en ervaringsdeskundige bied ik individuele begeleiding en ondersteuning aan (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Ik help hen bij het begrijpen en benutten van hun unieke capaciteiten, het omgaan met emotionele en sociale uitdagingen en het vinden van intellectuele uitdaging en groei. Ik werk ook samen met ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen om hen te ondersteunen in de opvoeding van hun kind en hun schoolkeuze. Samen werken we aan het bereiken van hun volledige potentieel, zelfvertrouwen en welzijn.

Mijn doel als begaafdheidscoach is om (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken, hun zelfvertrouwen te vergroten, gezonde relaties op te bouwen en een gevoel van voldoening en welzijn te ervaren. Via een procesbegeleiding werken we samen aan het ontdekken en benutten van de kracht en unieke gaven die hoogbegaafdheid met zich meebrengt op een praktische, laagdrempelige en kortdurende manier.

Tijdens mijn begeleiding met kinderen komt het vaak voor dat het kind erg nerveus is en hierdoor geen open houding heeft. Door onze hond Otso bij de therapie te betrekken, is de sfeer vaak beter en valt de nervositeit bij het kind weg waardoor het kind zich meer op zijn gemak voelt.

Een weg naar positiviteit, groeien en verbinden.

Maak een afspraak

Als begaafdheidscoach bied ik individuele begeleiding en ondersteuning op maat. Dit omvat onder andere:

 1. Zelfontdekking en identiteit: Samen met het kind werk ik aan het verkennen en begrijpen van hun hoogbegaafdheid, het ontdekken van hun sterke punten, interesses en passies, en het ontwikkelen van een positieve identiteit als hoogbegaafde persoon.
 2. Emotionele en sociale ondersteuning: Hoogbegaafde kinderen kunnen unieke uitdagingen ervaren op emotioneel en sociaal gebied. Ik bied ondersteuning bij het omgaan met intensiteit, perfectionisme, frustratie en sociale interacties. Ik help hen om gezonde copingmechanismen en effectieve communicatievaardigheden te ontwikkelen.
 3. Uitdaging en groei: Hoogbegaafde kinderen hebben vaak behoefte aan intellectuele uitdaging en stimulatie. Ik help het kind bij het vinden van passende uitdagingen, het stellen van doelen en het ontwikkelen van strategieën om hun potentieel volledig te benutten. Dit kan betrekking hebben op zowel academische als persoonlijke groei.
 4. Ouder- en gezinsondersteuning: Ik werk ook samen met ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen om hen te ondersteunen in de opvoeding van hun kind. Ik bied inzicht, advies en strategieën om ouders te helpen de behoeften van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kind te begrijpen en tegemoet te komen.
 5. Samenwerking met scholen en professionals: Als hoogbegaafdheidscoach werk ik samen met scholen en andere professionals om een holistische ondersteuning te bieden. Ik bied advies en begeleiding aan docenten en begeleiders over hoe ze (vermoedelijk)hoogbegaafde leerlingen effectief kunnen ondersteunen in de klas en in hun leertraject.

Mijn opleidingen

 • 2008 Bachelor Orthopedagogie volwassenonderwijs VSPW Kortrijk
 • 2009 tot 2010 Ervarend leren projecten ondersteunen met kinderen uit de bijzondere jeugdzorg te Portugal bij Tell Us
 • 2012 Life Space Crisis Intervention Gent
 • 2014 Sherborne Basis en samenspel Rotterdam
 • 2017 Kinderyoga opleiding Nancy Desmet
 • 2018 Wobbelyoga opleiding Rotterdam
 • 2018 Kinderyoga opleiding Helen Purperhart
 • 2019 Volwassen yoga opleiding Joachim Meire
 • 2019 Beeldende therapie rond emoties Gent
 • 2019 Speels en therapeutisch werken met kinderen Escala
 • 2020 Mindfulness trainer voor kinderen bij instituut voor aandacht & Mindfulness Gent
 • 2022 Talentenfluisteraar kinderen bij Luc Dewulf
 • 2022 Faalangstcoach kinderen bij t ‘Zonnekind
 • 2022 Therapeutisch werken met hoogsensitieve kinderen te Antwerpen
 • 2023 Verdiepingsopleiding cognitieve begaafdheid bij Hoogbloeier te Gentbrugge
 • 2023 Specialisatie Hoogbegaafdheid bij Hoogbloeier te Gentbrugge
 • 2023 Van conflict naar verbindende communicatie te Kortrijk
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00